Feb 20, 2012 | admin | News | 0

 

Festival kapsamında düzenlenecek kısa film yarışmasının jürileri belli oldu…

 

Engellilik, iş göremezlik konularında kısa ve uzun metrajlı filmlerle farkındalık yaratmak ve toplumda bu bilincin güçlenerek yayılmasını sağlamak amacıyla Mind the AD-İstanbul tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Engelsiz Film Festivali, 30 Nisan – 5 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenlenecek. Bu yılki ana temasını “Herkes İçin Eşit Yaşam Koşulları, Eşit Saygı ve Adalet” olarak belirleyen festivalin kısa film yarışması jürileri belli oldu.

 

Festival kapsamında teması “Herkes İçin Eşit Yaşam Koşulları, Eşit Saygı ve Adalet” olan bir yarışma düzenlenecek ve bu kapsamda En İyi Kısa Film, En İyi Senaryo ve Jüri Özel Ödülleri sahiplerini bulacak. En İyi Kısa Film ve En İyi Senaryo yarışmalarının jürileri şu isimlerden oluşuyor: Banu Bozdemir, Beste Bereket, Bülent Doruker, Cemil Ağacıkoğlu, Ece Uslu, Ege Görgün, Görkem Yeltan, Hüseyin Kuzu, Selçuk Aydemir, Tolga Afşin Kaya ve Zeynep Özbatur Atakan.

 

Yarışmaya katılacak filmleri belirleyecek olan Ön Değerlendirme Jürisi’nde ise ödüllü kısa filmciler ve Kısa Film Ruhu’nu ısrarla koruyan genç sinemacılar bulunuyor. Seçimleriyle yarışacak filmleri Ana Jüri’ye iletecek olan isimler ise şöyle: Melis Z. Pirlanti (beyazperde.com Genel Yayın Yönetmeni ve Sinema Yazarı), Bessy Adut (Kısa Film Yönetmeni), Ayşegül Yadigar (Kısa Film Yönetmeni), Heval Hazal Kurt (Yönetmen-Yapımcı), Armağan Lale (Yardımcı Yönetmen), Ahmet Turgul (Kısa Film Yönetmeni), Beyçin Uygur (Metin Yazarı), Memet Sefa Öztürk (Klasik Bale Sanatçısı).

 

Son katılım tarihi 1 Nisan 2012 olarak belirlenen yarışmaya katılmak ve başvuru koşullarını okumak için www.engelsizfilm.com web sitesini ziyaret edebilir ve festival@engelsizfilm.com adresinden festival ekibine ulaşabilirsiniz.

 

 


Leave a Comment